onsdag 30. september 2009

Street art!



Sist uke startet vi et prosjekt om street art, gatekunst, grafitti. Vi skal ha en fremføring om emnet og om en artist/ gruppe innen feltet hver. Jeg har valgt å snakke om duoen herakut. Herakut er tagen til kunstnerene Hera og Akut når de arbeider sammen. De er begge fra tyskland, men har to helt forskjellige stiler. Sammen lager de derfor de vakreste kunstverk, med et videre spekter enn om de hadde arbeidet alene, slik de gjorde før de møttes i 2004 under"Urban Art Festival Sevilla" i Spania.

Akut startet med grafitti i en alder av fjorten, og er for det meste selvlært. Grafittien lærte han gjennom hip-hop kulturen. Han ekprimenterer mye med hvordan han kunne lage realistiske bilder i grafittien sin.



Hera derimot har siden hun var liten hatt årevis med undervisning i hvordan kunst og kunstteknikker skal være. Dette har gjort at hun arbeider så fritt som overhode mulig. Mens Akut liker å ha bilder å hente inspirasjon fra, og liker å vite hva han skal gjøre før han gjør det, synes Hera at skisser og forberedelse hindrer atmosfæren og nuet fra å på virkebildet. Hun kom i kontakt med grafitti da hun i 2001 fikk en trang til å jobbe stort, og startet å jobbe direkte på veggen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar