onsdag 16. september 2009

Norsk motedesign

I denne timen har vi sett på bilder av Norsk motedesign. Vi har sett på bl.a. Pia Myrvold, Moods of Norway, Per Spook, Leila Hafzi,  Arne&Carlos og Ellinor Floors design. Jeg likte spesielt godt deignet av Arne & Carlos. Felles for dem og Moods of Norway er hvordan de bruker den Norske natur og kultur som et lokkemiddel for kunder. Spesielt USA faller nok for det "eksotiske" Norge. Om du går inn og ser på Arne & Carlossiden eksporterer de til og med klær helt til Hong Kong! 
Designet deres for denne sesongen er typisk Norsk, og jeg synes det er godt at noen kan drive business med dette, slik at det ikke går i glemmeboken. Selbuemønster går igjen i plaggene, med nye twister i mønsteret, redesign. Plaggene ser virkelig gode og varme ut nå til vinteren!
Designerduoen er kjent for å ha orginale design og var de første vinnerne av designprisen Nåløyet! Utrolig er det å tenke på at det hele startet i en stasjonsbygning på Valdres, i 2002. Arne Olav er norsk og Carlos Zachrison er halvt svensk og halvt spansk. De liker å gjøre hva de gjør grundig og fullført, slik som da de på motevisning for sommeren 2006 hadde visningen i midtgangen i flytoget til Gardemoen. Kronpinsesse Mette- Marit var blandt publikum, og hun har visst vist seg i klærne deres mer en en gang.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar