mandag 14. september 2009

Scandinavian Design og Møbelgalleriet

Vi har den siste uken hatt et prosjekt om Scandinvian Design. Den internasjonalt kjente stilen fra Norden, med sin gullalder i 1950- årene. Sentralt innen denne stilen er møbler, som representerer både stilen og anerkjente designere godt. Grunnen til dette er at det var ved gjenoppbygingen etter krigen stilen har sine røtter, hvor det var om å gjøre å produsere vakre, billige og sterke husartikler for de nordiske hjem.

I denne forbindelse reiste vi derfor på en utflukt til møbelgalleriet sammen med klassen. Og her er bilder av noen berømte verk:

Denne herlige stolen er designet av Hans J. Wegner. Dens opprinnelige navn er PP 225, men den er også ofte omtalt som Flaglinestolen.
Dette er "Egget" av Arne Jacobsen 1958. Han har mange slike kjekke og enkle design som bl. a. "Mauren" og "7-ern". Sistnevnte er stolen vi har i kantina på Forus!
Fantastisk design av Charles Rennie Mackintosh 1902. Dens navn er "Hill House", og stolen hører ikke til Scandinavian Design. Den er fra perioden Art Deco, temaet vi hadde om den første uken.
Også et original og elegant design. Stolen er av Le Corbusier, 1928. Stolen hører til funksjonalismen og kalles LC 4. Denne har vi i stuen stående i stuen vår hjemme. Veldig behagelig  å liggesitte i.
-Iselin-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar